DATAINNBRUDD ?

Alle bedrifter bør ha en forsikring mot datainnbrudd. Men hvordan kan du vite at et innbrudd har skjedd?

Økende bevissthet omkring hacking og datakriminalitet har gjort at stadig flere bedrifter ønsker å tegne en såkalt cyber-forsikring. Det er ingen dum idè. Et datainnbrudd krever til dels store ressurser å rydde opp. Nedetiden alene kan koste store penger i form av driftsstans, nedetid, tapt salg m.m.og dette er uten at vi ser på eventuelle krav om løsepenger o.l.

Men, – og det er et par «men» her:

Forsikringsselskapet krever at bedriften kan dokumentere den sikkerhetsmessige statusen på IT-systemene. Er sikkerheten ikke god nok, blir det ingen forsikring.

Servere, skytjenester, linjer, underavdelinger, mobiltelefoner, PC-er, software, personlige brukervaner… Det skal ikke store bedriften til før bildet er ganske så komplekst. Alt henger sammen. Og dette er selve kjernen: Den som kommer inn via ett svakt punkt, kan ganske enkelt komme seg videre.

Vi i PC Support har arbeidet med kartlegging av datasikkerhet og sikring av data i en årrekke. Erfaring og gode analyseverktøy gjør at vi kan tilby en fullstendig sikkerhetsrapport med anbefalte sikringstiltak, til en fornuftig pris. Siden vi hovedsakelig arbeider lokalt på Sunnmøre, kjenner vi også til en del bransjerelaterte utfordringer.

Bedriften trenger ikke å være kunde hos oss for å få utført denne sikkerhetssjekken.

De fleste datainnbrudd blir aldri oppdaget. Man blir ranet og/eller manipulert uten å vite at det har skjedd, hva det omfattet, hvem som gjorde det og hva det skal brukes til.

Du risikerer med andre ord å tegne en forsikring som bedriften aldri får noen glede av. Vi har alle forsikret boligen vår. men vi kaster ikke røykvarslere og brannslukningsapparater for det. Det viktigste er jo å hindre at brann oppstår og utvikler seg.

I IT-sammenheng handler det om brannmurer, antivirus, ID-beskyttelse, back-up, endepunktbeskyttelse, sikkerhetsrutiner og opplæring.

Like viktig er det å avsløre forsøk på angrep og inntrengning. Ved å plassere ut agenter som kontinuerlig samler inn data om aktivitet og innlogging, kan man oppdage og identifisere avvikende aktivitet.

Som eneste selskap i Norge, har vi gjort markedets ledene sikkerhetsplattform tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter. Dette systemet håndterer de enorme datamengdene ved hjelp av kunstig intelligens (AI), slik at kun en håndterlig mengde må sjekkes manuelt. 

Send inn din kontaktinformasjon og en av våre kundekonsulenter vil ta kontakt for å gi tilbud på sikkerhetsgjennomgang tilpasset din bedrift.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ta vår mini sikkerhetssjekk gratis. Den gir en god indikasjon.

Ja, kontakt meg for et uforpliktende tilbud.