Erfaringer fra hjemmekontoret

Det gikk veldig fort å få innsatsvillige medarbeidere i bedriftene til å jobbe hjemmefra. Etter tre uker har mange oppdaget at hjemmekontoret har sine svakheter. Utfordringene blir ikke mindre når to jobber hjemme og skole og barnehage er stengt. Her er tre tips til kjappe forbedringer.  

Teams fungerer – og blir sannsynligvis den nye standarden

Teams er tilgjengelig for alle Office 365-brukere. Teams er blitt et uvurderlig verktøy og en ny måte å samarbeide på. Her samles dokumenter, chat, informasjonsdeling, arbeidsgruppenes dokumenter, telefonsamtaler og presentasjoner.

Du kan til og med få Teams telefoni implementert, om du ønsker.

Det beste av alt: Når Corona-perioden er over, lever Teams videre som et av bedriftens mest effektive arbeidsverktøy.

Teams er overraskende enkel å komme i gang med. Mye e-læringsmateriell er gratis tilgjengelig på nettet. Vi har samlet noe av det beste og gjort det tilgjengelig for deg.

 

Mange sliter med dårlig lyd. Gode løsninger behøver ikke å koste allverden

God lyd er avgjørende når nesten all kommunikasjon foregår via skjerm og telefon. Er utstyret dårlig, er veien kort til tretthet og hodepine. Vi har testet en rekke løsninger, og her er våre konklusjoner:

Sats på Bluetooth: Alle anbefalte løsninger er trådløse og Bluetooth-baserte. Disse gir full bevegelsesfrihet, og fungerer like godt til en PC, en mac og en mobiltelefon – uansett merke.

Hodetelefoner anbefales for alle som sitter alene. Et godt headsett gir god lyd og er behagelig å ha på. Valget står mellom mono og stereo. Monoheadsett foretrekkes av mange fordi man kan samhandle med folk rundt seg uten å ta headsettet av og på hele tiden. Stereoheadsett med støykansellering velges gjerne av dem som liker å jobbe til musikk og/eller ønsker å “stenge omgivelsene ute”.

Mikrofon med støykansellering er kanskje en detalj, men den har stor betydning for dem som sitter i den andre enden. Har du opplevd at den andres tale drukner i romklang, vet du hva vi snakker om.

Høyttalende enhet er først og fremst et alternativ når flere er tilstede rundt samme bord, eller når alenebrukeren kan lukke døren. En god høyttalende enhet eliminerer romklang og tåler at flere “snakker i munnen på hverandre” – slik man gjerne gjør i diskusjoner og gruppesamtaler.

 

Dårlige videobilder er slitsomt. Men det er enkelt å gjøre noe med det

Videomøter krever at kameraplassering, lys og bakgrunnselementer fungerer. I mange tilfeller fungerer kameraet på den bærbare pc-en helt fint. Samles møtet rundt Teams, kan det imidlertid være greit å ha en ekstern skjerm med et USB-kamera på toppen. Kameraplasseringen gir en bedre bildevinkel, og deltakerne kan bruke sine egne pc-er som ressurs uten å forstyrre Teams fellesbildet.

Godt lys og en enkel bakgrunn er viktig. Sørg for at lyset spres i rommet, og at lys ikke er rettet mot kameraet. En enkel og ryddig bakgrunn gjør det lettere å oppfatte det som skjer. Bruker du Teams, finnes det faktisk en funksjon som gjør bakgrunnen uskarp. Vær oppmerksom på at denne funksjonen krever litt mer prosessorkraft.

Last ned vår komplette guide med inspirasjon til produkt og løsninger for hjemmekontoret