Videotilrettelagt arbeidsplass

Lyd er aller viktigst

Mange sliter med dårlig lyd, men gode løsninger behøver ikke å koste all verden.
God lyd er avgjørende når nesten all kommunikasjon foregår via skjerm og telefon. Er utstyret dårlig, er veien kort til tretthet og hodepine. Vi har testet en rekke løsninger, og her er våre konklusjoner:

Sats på Bluetooth: Alle anbefalte løsninger er trådløse og Bluetooth-baserte. Disse gir full bevegelsesfrihet, og fungerer like godt til en PC, Mac eller en mobiltelefon – uansett merke.

Hodetelefoner anbefales for alle som sitter alene. Et godt headsett gir både god lyd og er behagelig å ha på. Valget står mellom mono og stereo. Mono-headsett foretrekkes av mange fordi man kan samhandle med folk rundt seg uten å ta headsettet av og på hele tiden. Stereo-headsett med støykansellering velges gjerne av de som liker å jobbe til musikk og/ eller ønsker å “stenge omgivelsene ute”.

Mikrofon med støykansellering er kanskje en detalj, men den har stor betydning for dem som sitter i den andre enden. Har du opplevd at den andres tale drukner i romklang, vet du hva vi snakker om.

Høyttalende enhet er først og fremst et alternativ når flere er tilstede rundt samme bord, eller når alene-brukeren kan lukke døren. En god høyttalende enhet eliminerer romklang og tåler at flere “snakker i munnen på hverandre” – slik man gjerne gjør i diskusjoner og gruppesamtaler.

Videokvalitet

Dårlige videobilder er slitsomt. Men det er enkelt å gjøre noe med det.

Videomøter krever at kameraplassering, lys og bakgrunnselementer fungerer. I mange tilfeller fungerer kameraet på den bærbare pc-en helt fint. Samles møtet rundt Teams, kan det imidlertid være greit å ha en ekstern skjerm med et USB-kamera på toppen. Kameraplasseringen gir en bedre bildevinkel, og deltakerne kan bruke sine egne pc-er som ressurs uten å forstyrre Teams fellesbildet.

Godt lys og en enkel bakgrunn er viktig. Sørg for at lyset spres i rommet, og at lys ikke er rettet mot kameraet. En enkel og ryddig bakgrunn gjør det lettere å oppfatte det som skjer. Bruker du Teams, finnes det faktisk en funksjon som gjør bakgrunnen uskarp. Vær oppmerksom på at denne funksjonen krever litt mer prosessorkraft. Lyssetting er fremdeles viktig da det ellers lett blir mye flimring rundt hode og  skulderer som gjerne skal være med på bildet. 

Ofte kan noe så enkelt som en rollup benyttes som en rolig og profesjonell bakgrunn og gjerne samtidig sperre for direkt lys inn i kamera fra en lampe eller et vindu i bakgrunnen. 

Vårt forslag er uansett et videolys der fargetemperaturen kan justeres opp. Dette er spesielt viktig om man får inn dagslys eller sol som sidelys. 

Ta kontakt så skreddersyr vi din pakke. 

Ønsker du mer informasjon?

Legg igjen litt informasjon, så kontakter vi deg for en uforpliktende samtale.

(Påkrevd)
Du kan lese PC Support sin Personvernerklæring her: Les personvernerklæring
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.