Leie av VDI, remote desktop eller applikasjon

Citrix – Vi har lang historikk med utnyttelse av Citrix sine tjenester som støtte til terminalserver / remote desktop eller VDI.  Også her har vi leieavtale og kan tilby alle tjenster basert på pr bruker pr mnd. 

Citrix er fremdeles ledende på høyoppløst og responsiv visning av grafikk intensive applikasjoner kjørt på annen maskinvare tilgjengelig-gjort over nett. Fordelen med dette er at det er langt lettere å ivareta sikkerhet og rettigheter da kilde-data i denne settingen forblir i datasenteret og bare det visuelle resultatet går over linje. En annen fordel er at man kan benytte stor datakraft sentralt samtidig som resultatet kan vises med høy kvalitet og responsivitet på en PAD eller selv en mobiltelefon. Mange applikasjoner skrevet for tykke klienter og tradisjonelle databaser er kun mulige å dele over avstand med denne “remote desktop”- eller “publisert applikasjon” teknologien.  Dette er pakketerte løsninger som vi har lang erfaring med.

Hele vårt ASP tilbud og KOMIKT tilbud er basert primært på tilgang til en remote desktop eller av og til kun tilgang til en bestemt applikasjon som for brukeren fremstår som om den ligger på egen maskin. 

Innen for miljøer der sikkerhet blir satt i høysetet så er dette fremdeles den foretrukne leveransemodellen. 

Et nytt og spennende område som peker seg ut for denne type applikasjonstilgang er teknisk tegning og avansert konstruksjon. Grunnen er at dette krever både stor datakraft og i tillegg nærhet til datalagringsystemet som gjerne blir styrt av en database som holder orden på tilganger og revisjoner. 

Når brukerene befinner seg på forskjellige lokasjoner, -det være seg alt fra Hjemmekontor til utsetting av deloppgaver til underleverandører i andre deler av verden, – så er det viktigere enn noen gang å ha sentral kontroll på dataene.  Dette kan i de fleste tilfeller løses kostandseffektivt med sikker fjerntilgang til høykapasitets arbeidsstasjoner i datasenteret. 

VDI og remote desktop er også populært der enkelte applikasjoner fremdeles krever en PC mens brukeren insister på å benytte kun en tablet, mac eller kanskje bare en telefon.  

Senariene er mange og dette er et viktig verktøy som alle må vite at det finnes i skuffen. 

Ønsker du mer informasjon?

Legg igjen litt informasjon, så kontakter vi deg for en uforpliktende samtale.

(Påkrevd)
Du kan lese PC Support sin Personvernerklæring her: Les personvernerklæring
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.